Laululähetti

Respons på Sånggåva

Det har blivit m¨nga bröllop under Sångbudsåren och det har visat sig vara en ypperlig bröllopsfestgåva. Här t.ex. respons från ett sommarbröllop på Vessö i Borgå http://nickeiberkeley.blogspot.fi/2011/08/vart-brollop.html


Tack för ditt upptreädande från igår. Sången och texten var mycket uppskattad. Flera hade frågat utav föräldrarna var vi har hittat dig.
Så kanske det kan ge några uppdrag för dig igen.
- Alice Holmsten som gjort sin andra beställning av Sånggåva åt sin far Karl Backman som firade 80-årskalas i Mogenpört i september 2013


Sången var jävlit bra och du drog den bra igenom med lite tal också. Gästerna tyckte mycket om sången. Jag och Timo + våra tjejer tyckte att denhär var bättre än förra gången. Men det berodde också på att jag hade det lättare att skriva om Emppu. Kom många frågor om att vart jag hittat dig och om det är svårt att beställa eller göra en Sång åva. Tack skall du ha än en gång.

- Petteri Korpilammi (som beställt Sånggåva till två bröllop, först 2012, sedan 2013. Och broder Timo Korpilammi beställde också en Sånggåva i augusti 2013. Nöjda kunder med andra ord!


Tack än en gång för ett fint uppträdande och en ypperlig text. Den var bra. Och du märkte väl också att stämningen var på topp vid bröllopet. Jag hade tänkt lite att det skulle vara så där lite stelt, när det fanns på plats så många olika nationaliteter, men nej...spanjorerna höll nog stämningen i topp.

Brudparet tackar för sången. Catarina var så glad. Hon tyckte så om sången.

Flera har frågat utav mig att var finns du. Har fösökt göra reklam för dig. Så kanske det kommer flera tillfällen för dig.

- Alice Holmsten, Liljendal

I think I already mentioned that we had asked for money for our honeymoon from our guests, which is also an idea but I thought I'd share with you a surprise gift that we got from my parents that all wedding guests enjoyed. It was a song-gift, a song made especially for us by a Tom Nyman, the "song-messenger". It was cool on many levels, a non-material gift, a very personal gift, a gift that all guests enjoyed and he had made the effort to make the text both in Swedish, English, Spanish and French so all the guests understood at least part of it. This should be a link to the text of our song-gift

- See the original blog of Catharina Holmsten-Carrizzo http://www.rulesofgreen.com/2012/09/wedding-presents.html


 Svenska Gården - Kulturhuset Grand i Borgå fick en Sånggåva

Sångbudet Tom Nyman uppträde med en lång och välformulerad kuplett gården till ära till eget gitarrackompanjemang.
- Borgåbladet
Läs mer på http://www.ostnyland.fi/kultur/historia/2010-11-06/75-aring-firades-med-tal-sang-och-pinfarsk-historikTack än en gång för en fantastisk Sånggåva! Våra föräldrar uppskattade den mycket.
- Pia Kari, Borgå


Här får ni ALLA ta del av Sångbudet Tom Nymans sånggåva till Mjåviken, som framfördes 11.8.2010 till en stor publik: http://www.laululahetti.fi/34.

Tack Tom! Vilken talang du bär på. Helt otroligt vad du kan. Du är värdefull för hela Wessölandet och Mjåviken. Tack vare denna fina sång har Mjåviken blivit mera känd och Sånggåvan är för evigt och för alltid så kär...

Tack alla som gjorde kvällen till en oförglömlig kväll. Helt klart en minnesvärd dag för oss alla. Mjåviken och Vessö hyllades med sång!
- Maria Finnbäck, Borgå


Tack för den fina sånggåvan, som ALLA verkligen uppskattade. Det var fint att du fick alla klasskamrater medtagna i texten. Det var en lämplig tidpunkt som du dök upp, eftersom vi just hade avslöjat om den hemliga klubboken och dessutom hade alla berättat om hur deras liv sett ut sedan den grundläggande utbildningen. Sånggåvan gav oss många återblickar på skolgången och tack var det blev det en minnesvärd dag! TACK Sångbudet Tom!
- Maria Finnbäck

Hej. Jag lyssnade på dig i radion för någon dag sedan. Du var bra! Ha en trevlig sommar. Hälsn. Ann-Mari H.

laululhetin_osuva_laululahja-sanoitus_aiheuttaa_kuulijoissa_hilpeytt.jpgVi hade roligt och njöt av sången, h. Heidi


 

Tusen tack för sångogrammet, det var en stor succé!!!!
Du kommer förmodligen höra mer från mig och Ulf eftersom han var så förtjust i presenten så han vill gärna fortsätta överraska några födelsedagsbarn..;) 
--- tackar Andrea Ehn, Göteborg - som  uppvaktade Ulf i Göteborg med ett Sångogram - Summer of ´69 - som levererades per telefon


Sångbudet inledde med att sjunga från Kalevala och med lite assistens av Tom spelade även bruden kantele. Sånggåvan var väl anpassad till bröllopsfesten och blev en minnesvärd programpunkt.

Mvh Elisabet Fält-Grönqvist, Pernå

Tom, tusen tack för den suveräna överraskningen som vi fick på vårt bröllop, då du tågade in med kantele och gitarr i handen, sjungande kända melodier men med nya ord som handlade om oss. Du hade humoristiskt i dina texter fått in olika aspekter av våra liv, och melodierna var gamla favoriter som väckte minnen. Jag måste erkänna att det var så rörande att jag t.o.m hade "tippa silmässä" i ett skede; så fina var texterna och hela framförandet! Vi kommer alltid att minnas ditt uppträdande!
- Mia och Kasper, Helsingfors


Jättestort tack till dig för härlig sång. Många berömde den efteråt, och Kaj var lycklig, nu skall visst orden ramas in. Marris, Mikko och Frank var också nöjda.

Hälsningar Katarina Rejman, Borgå


Vi uppskattade väldigt mycket Din sång på Kaj Hägglunds kalas!!

mvh Marie Allen, Borgå


Stort tack för ditt fantastiska framträdande på min avtackning. Det är verkligen något jag aldrig glömmer.

Hälsningar Ingemar Brink, Borås, Sverige


TUSEN tack för sångkvällen 2.11. Du uppfyllde alla våra förväntningar, och mera än så! Bara positiva kommentarer har kommit, själva festföremålet var helt tagen, och både 'Kotkan ruusu' och vår egen rocksångvar rena fullträffen.

Så omtyckt var ditt framförande att vi önskar att mången annan också kunde få ta del av dina sånger. En verkligt fin ide' du kommit på, detta med att vara ett sångbud.

Mvh Inger Runn


Prakticum invigde nygamla huset

Musikbudet [korr. Sångbudet] Tom Nyman skötte en del av underhållningen vid Prakticums invigningsfest. Sångbudet gratulerade med ett eget potpurri och några andra visor.

Henrik Westermark, Borgåbladet 24.11.2007


Tack Tom, det gjorde du bra! Och sångtexten med bilden är fin, den tar vi gärna som sådan.

Vinterhälsningar av Harriet Ahlnäs, rektor för Prakticum


35-åriga Borgå Damkör. Sångaren Tom Nyman från Borgå uppträdde också stilrent till gitarr med både eget material och coverlåtar.

Egil Green, Borgåbladet 20.11.2007


Programmet på Svenska dagen festen bestod av flera fina musikaliska inslag.

Sångbudet, lektorn och medlemmen i Runebergskören, Tom Nyman, underhöll med ett fyndigt potpurri till egen text och gitarrackompanjemang på kända svenska visor. Därefter uppträdde Tom Nyman tillsammans med Jerker Illman, Peik Jansson och Magnus Smeds - också från Runebergskören - i gruppen MEN med vacker kvartettsång.

Egil Green, Borgåbladet 7.11.2007